Tunnel onderdoorgang Amstelstroomlaan

Nieuwe aanwinst! Railquad!
8 oktober 2020
Flexcorail is nog meer bewust van veiligheid en gezondheid!
10 november 2020

Tunnel onderdoorgang Amstelstroomlaan

De gemeente en ProRail hebben een nieuwe onderdoorgang gemaakt onder 2 treinsporen en 7 metrosporen in het verlengde van de Amstelstroomlaan. Er was daarom van 14 tot 30 juli 2020 geen trein- en metroverkeer mogelijk op de plek waar de onderdoorgang is gemaakt.

De onderdoorgang Amstelstroomlaan ligt in het verlengde van de Amstelstroomlaan bij de kruising met de Spaklerweg in Overamstel. In het begin sluit deze onderdoorgang aan op het bouwterrein. Wanneer het Bajes Kwartier klaar is, vormt de onderdoorgang een verbinding tussen de nieuwe wijken Amstelkwartier en Bajes Kwartier voor voetgangers, fietsers en autoverkeer.

Tijdens de 16-daagse onderbreking van de ov-dienstregeling in juli 2020 is 24 uur per dag gewerkt om alle trein- en metrorails te verwijderen, de onderdoorgang af te maken, de spoorverbindingen weer te herstellen, te testen op veiligheid en daarna weer vrij te geven voor het trein- en metroverkeer.

De werkzaamheden zijn inmiddels afgerond en de trein- en metrosporen zijn weer in gebruik genomen.

FlexcoRail is zeer vereerd dat wij daar de spoorveiligheid mochten regelen voor alle hardwerkende mannen en vrouwen op de bouwplaats!